maanantai 29. kesäkuuta 2015

Remontti muisteluita osa 2: kylpyhuone ja kodinhoitohuone

Seuraavaksi kuvia vielä siitä, kuinka remontoidessa makuuhuoneesta tuli kylpyhuone ja kodinhoitohuone. Vanha kylpyhuone (josta tehtin sauna) oli pieni, eikä esimerkiski pesukoneelle ollut siellä tilaa, mikä oli yksi syy miksi halusin asuntoomme kodinhoitohuoneen. Suihkut ja kodinhoitohuone rakennettiin makuuhuoneeseen, josta kuvat alla. Makuuhuoneen seinään puhkaistiin oviaukko, josta on käynti saunaan (siihen entiseen kylpyhuoneeseen). Makuuhuoneen ikkuna asetti pieniä haasteita suihkutilaan mutta nekin ratkottiin himmeän kalvon avulla, kuten saunassakin.



Vanha makuuhuone jaettiin kahteen osaan. Sisääntuloon tuli kodinhoitohuone ja makuuhuoneen takaosaan kylppäri suihkuineen. Suihkutilasta on käynti saunaan. Saunasta enemmän tietoa edellisessä postauksessa.

Kodinhoitohuoneeseen halusin matalan tason, jonka alle pesukone ja kuivausrumpu mahtuisivat ja päälle jäisi työskentelytilaa. Pesutorni pieneen tilaan olisi tehnyt siitä ahtaan ja työskentelytila olisi jäänyt liian vähäiseksi. Matalan tason päälle sai kaappitilaa, jonne mahtuvat hyvin pyyhkeet ja pesutarvikkeet. Kuvat valmiista kodinhoitohuoneesta seuraavaksi.

 



Tällä hetkellä tuo kodinhoitohuoneen työskentelytila on perheen pienimmän käytössä ja onkin toiminut hyvin. Vessa on meillä niin pieni, että sinne tällaista vaipanvaihtopistettä ei olisi saanut. Kodinhoitohuoneessa tilaa on ollut juuri sopivasti.

Kylpyhuoneeseen halusimme kaksi sadesuihkua ja sopivat löytyivät Kannelmäen Prismasta. Vaaleus ja valoisuus oli pienessä tilassa ehdoton mutta ihan kliinistä valkoista en kuitenkaan kylpyhuoneesta halunnut ja sinne valikoituikin pehmeät luonnonvalkoiset/beiget laatat, jotka löytyivät remontin aikana luottokaupaksi tulleesta Bauhausista.




Suihkutilaan halusin purkeille ja purnukoille kiinteän tilan, en mitään ylimääräisiä irtohyllyjä tai koreja. Tämä seinään upotettu hyllykkö toimii sen suhteen mainiosti.  Hyllykkö on helppo pitää puhtaana ja siinä on juuri riittävästi tilaa meidän purnukoille.

Aika pienethän nämä meidän tilat ovat mutta hyvin on meidän pieni perhe näissä pärjännyt. Remontin avulla saatiin kuitenkin yhden makuuhuoneen verran enemmän tilaa pesutiloihin ja tarpeeseen ovat tilat tulleet. Ei ollakaan entistä makuuhuonetta kaivattu sen koommin kun remontti valmistui.

2 kommenttia:

  1. Heippa
    Kaunis on teidän khh <3
    Mistä taso on hankittu ja miten se on kiinnitetty? Meillä aiemmin oli torni ja nyt olisi tarkoitus laittaa kone ja rumpu vierekkäin mutta siihen päälle kaipaan tasoa... Eli ideoita ottaisin vastaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pia! Taso on hankittu Bauhausista ja se on kiinni seinässä kulmaraudoilla. Kulmaraudat jäävät hyvin piiloon tuonne koneiden taakse (eivät mielestäni ole mitään kauniita kapistuksia). Vasemmassa reunassa tasoa tukee vielä tuo seinälevy. Tason ja seinän reunaan appi laittoi vielä silikonin, jotta pöydän pinnalta ei tipu mitään koneiden taakse.

    Taso on ollut meillä todella paljon käytössä pojan synnyttyä ja olen ollut todella tyytyväinen ettei laitettu pesutornia, vaikka mies sitä aluksi ehdottikin.

    VastaaPoista